Voor de honden eigenaren gaat de race om de eer en het prijzengeld. Toeschouwers kunnen de wedstrijd voor zichzelf extra spannend maken door te gokken welke hond gaat winnen. Daarmee kun je behoorlijk wat geld winnen. Bij gokken is de uitslag onzeker en juist dit maakt het kansspel een uitdaging voor de speler. Voor mensen met ervaring in de hondenraces is het wel mogelijk om enigszins een kansberekening te maken waarmee de kans om te winnen wordt vergroot.

Door veelvuldig naar de hondenraces te kijken, leert de toeschouwer de prestaties van de verschillende Greyhounds kennen. Als er een hond bijzit die veelvuldig als winnaar eindigt, biedt dit natuurlijk geen garantie voor de toekomst maar het geeft wel aan dat dit een hond is met een topconditie. De mogelijkheid dat deze hond de volgende wedstrijd weer gaat winnen is groot.

Daarom kan het zinvol zijn om eerst een paar wedstrijden te volgen of te beginnen met een lage inzet.

Het is natuurlijk ontzettend leuk om live een hondenrace mee te maken, maar dat is niet voor iedereen mogelijk omdat hondenraces niet in elk land gehouden worden. Het is heel goed mogelijk om online [hondenraces:Unibet hondenraces] te volgen en te gokken.

Er zijn speciale sportwetenschappers aangesteld om kansberekeningen te maken en daar kun je gebruik van maken. Deze mensen besteden hun tijd aan het analyseren van de hondenraces en geven een betrouwbaar advies.

Wanneer je gokt op hondenraces kan het echter ook erg leuk zijn om echt betrokken te zijn door jezelf te verdiepen in de kansen van de honden. Dat maakt het volgen van de wedstrijden extra opwindend omdat je hierbij je eigen inschattingsvermogen test.

De honden worden speciaal gefokt voor de races. Om een inschatting te maken van de prestaties van de honden is achtergrond informatie over de betreffende honden van belang. Uit welke ouders de hond geboren is, zegt veel over de gezondheid van een hond. Daarbij kun je een aantal zaken onderzoeken;

  • Werden de voorouders ook ingezet in hondenraces
  • Wat waren de prestaties van de voorouders
  • Zijn er eerder navolgingen op de racebaan ingezet
  • Tot welke leeftijd hebben de ouders goed gepresteerd

Ook de voorgeschiedenis van de fokker en de trainer kunnen iets zeggen over de kansen in de race. Sommige fokkers hebben veel winnaars op hun naam staan en dit kan zeker te maken hebben met de zuiverheid van de gefokte dieren en de zorg die zij in de eerste levensfase aan de honden geven.

Uiteraard speelt ook een juiste training een grote rol bij de prestaties van een hond. Een bekwaam trainer weet hoe hij/zij het beste uit de hond naar boven moet halen en dit zie je terug in de uitslagen van een race.

Een kansberekening maken is dus vooral gebaseerd op heel veel informatie verzamelen rondom de geschiedenis en de huidige situatie van de hond. Dit maakt het wedden extra boeiend omdat je niet blind inzet op een hond maar weloverwogen een gok waagt. Hoe vaker je deze methode gebruikt hoe meer ervaring je zult opdoen en daarmee worden je winkansen groter.