Op het moment dat je net aan een hond begint, zijn er allerlei spullen die je moet of wilt kopen. Je bent ontzettend blij met je nieuwe huisgenoot en niets lijkt teveel in je euforische stemming.

Maar welke spullen zijn echt nuttig om te hebben voor je hond?

Een aantal zaken zijn afhankelijk van het soort hond dat je hebt en van de situatie waarin de hond gehuisvest wordt.

Als je klein woont en er geen andere mogelijkheid is om je hond tijdens je afwezigheid in je leefruimte te laten, is het heel handig om een bench te hebben. Zeker als het een pup betreft die nog niet zindelijk is, kan dit een uitkomst zijn. Daarnaast lijken alle pups het te hebben voorzien op schoenen. Door een goede bench aan te schaffen voorkom je dat je bij thuiskomst je schoenen aan flarden aantreft.

Het is voor een hond belangrijk om een eigen plek te hebben. Dit is ook het gemakkelijkste om een hond te trainen dat hij af moet gaan liggen. Doordat dit gebeurd op zijn eigen kleed of hondenkussen zal de hond dit sneller leren. Een hond kan prima op een kleed liggen maar een lekker zacht kussen zal de verleiding om stiekem op de bank te kruipen kleiner maken.

Zeker voor een pup is speelgoed heel belangrijk. De tanden zijn nog aan het groeien en hiervoor is het nodig dat de hond regelmatig ergens op kan kauwen. Hiervoor zijn er allerlei producten op de markt in allerlei prijsklasse. Het is verstandig om speelgoed van stevig materiaal te kopen aangezien de hondentanden scherp zijn en snel door slap materiaal heen bijten. Net zoals voor kleine kinderen zijn er veel van deze speeltjes die geluid maken. Dat kan op den duur voor het baasje wel een beetje irritant worden, maar het is wel goed om de pup aan verschillende hoge geluiden te laten wennen. In de toekomst zal hij dan minder snel schrikken van hoge tonen.

Om lekker te gaan wandelen met je hond heb je een halsband en een riem nodig. Het is bijna nergens meer toegestaan om honden los te laten lopen. En ook al woon je zo vrij dat dit wel kan, dan nog is het een goed hulpmiddel om je hond te leren naast je te blijven lopen. Wanneer je een ras hebt dat groot en sterk wordt, is het praktisch om een slipketting aan te schaffen waarmee je je hond leert om niet te trekken aan de lijn.