Wanneer je een hondje in huis haalt, moet je natuurlijk je verantwoordelijkheid nemen. Je bent met name verantwoordelijk voor een levend wezen en zij zijn volledig afhankelijk van jou. Een belangrijk onderdeel hiervan is voeding. Want zeg nu zelf, wie eet er niet graag wat lekkers? Een hond staat echter niet bekend om zijn verfijnde smaak, want ze stoppen alles naar binnen! Van een pantoffel tot een krant. Alles kan hen wel bekoren, maar de voedingsstoffen zijn wel van belang.

Aandachtspunten

Smaak is ondergeschikt aan kwaliteit.

Je hond zal zoals gezegd alles opeten, maar je moet ervoor zorgen dat de voeding voldoende vitamines en mineralen bevat. Een licht verteerbare voeding is niet alleen aangenaam voor zijn darmsysteem, maar ook voor de geur in huis. Want scheetjes zijn meestal niet het best geparfumeerd…

Kleine hond = snel metabolisme

Een groter ras heeft een veel trager metabolisme ten opzichte van een kleiner ras. Dit zorgt ervoor dat zij hun voeding veel trager omzetten in energie. Een kleine hond heeft dus een veel rijkere voeding nodig omdat zij sneller energie nodig hebben en zo naar een optimale ontwikkeling kunnen streven. Lichamelijke activiteit kan dit ook veranderen. Veel beweging met hun match de basket speeltjes, zorgt voor meer verbranding.

Leeftijd

Het is zeer belangrijk dat de voeding aangepast is aan de leeftijd van je hond. Hoe ouder, hoe minder calorie├źn en hoe meer vezels. Maar ook naarmate de leeftijd vordert is er vaak meer nood aan extra bouwstoffen voor de gewrichten of een speciaal diabetesdieet.

Snacks

Een hond heeft geen nood aan menselijke verwennerijen. Indien je de hond toch wilt verwennen of belonen, doe dit dan met speciale hondensnacks. Deze zijn aangepast aan het dier en kunnen geen nevenwerkingen veroorzaken. Houd hierbij in het achterhoofd dat een reepje chocolade een hond kan doden!

Met deze tips ben je snel op weg om je hond optimaal culinair te verwennen!